ny vecka

Hej hej hallå!
Lägenhetsvisningen igår gick mindre bra än den i lördags.
Jag var omotiverad redan vid frukost, eftersom att jag var tvungen att stressäta den där sista mackan med jordnötssmör, men gav mig i vilket fall av mot på-tionde-våningen-i-underbart-plattenbau-rummet. Jag skyndade med Ruud cykel och var självklart svettig som sjutton när jag kom fram. Hur som helst så hittade jag det hemska huset och till och med namnet jag skulle besöka. Men f***an öppnar inte, gissa om jag var grinig.
Resten av dagen gick åt till att städa, göra läxan och äta lasange som vi egentligen skulle ha ätit i lördags. Då blev vi avbrutna av klockan och var tvugna att skynda iväg till en teaterföreställning som vi (tyvärr) ahde bokat biljetter till. det visade sig vara två timmar av crap. I stort sett så betalade vi för att mingla med hemsk musik i bakgrunden. Vi lämnade innan det var slut och gick och drack öl istället.
På dagens lista, jag måste skriva listor varje dag annarss sitter jag bara hemma, står yoga och läxan. Det senare har jag redan klarat av samtidigt som jag var och torkade lakan på tvättstället. Det känndes väldigt storstadsaktigt att sitta där och vänta på att torktumlaren skulle bli färdig och sen släpa hem alla lakan och handdukar.
tataa

lördag

Okej, förlåt, klart att anders också läser. Hej Anders!
Öldejten i förrgår var rolig och kort, perfekt eftersom att det var torsdag och att jag har ungeför samma mat och sov klocka som min mamma nu (inte ok). men som sagt roligt att gå ut med den blygaste tjejen klassen. Nej, nu var jag du, det var faktiskt trevligt. Och jag vill verkligen åka till Israel.
Igår när Ruud äntligen kom hem gick vi och åt nederländsk mat. Massa friterat och fett.
Nu är jag precis hemkommen från min första lägenhetsvisning i världens största lägenhet. Inte riktigt, men nästan. Killen som hyr ut sitt rum ska tydligen till gotland i en månad eller något. I vilket fall så gick det bra och de ska höra av sig inom de närmsta dagarna.
Nu blir det snart kaffe och nya foton från fotoaffären i vårsolen.
tussilago
Förresten så kollade jag precis min telefonsvarare på den svenska mobilen och någon Anna har ringt mig, eftersom att jag tydligen står listad som konatktperson för Etiopska Ortodoxa Församlingen i göteborg, och frågade när det var gudstjänster.

sich verschlafen

Precis så var det, idag försov jag mig. Ingen skola och massa fritid!
Jag funderade på om jag skulle gå till Belin Zoo, men kom fram tillatt det skulle vara slöseri med pengar, Knut är ju död! Så istället tog jag med mig alla mina tusen tyskböcker  + lonely planet guiden till ett café här i närheten.
Jag har blivit så lat, att jag inte ens orkar ta mig ur området som jag bor i.
I alla fall så spenderade jag 1 timme och 45 minuter med att läsa lonelyplanet och 15 minuter med att göra tyskläxan som jag lyckats ta reda på även om jag inte var där.
Nu sitter jag hemma och väntar på att få äta middag. Ich habe hunger!
On top of my extremt produktiva dag så har jag bokat in en lägenhetsvisning till imorgon och en yogaklass på måndag.
taataa

update

För att uppdatera alla som läser (=mamma) så har jag äntligen bokat in min första lägenhetsvisning.
Det är ett väldigt fult hus och lägenheten ligger på tionde våningen. Det finns säkert ingen hiss.

berlin

Hej, ni (mamma, kanske anders och paki när hon har tråkigt på jobbet)!
Att det har varit sol sedan jag kom hit är ju nästan otroligt, det har ju regnat två dagar, men det har jag nästan glömt. Min nya grej är att sitta i parken och göra läxan. Ibland, när det är lite kallt, frågar jag mig varför. Och kom idag fram till att det är för att alla (Ruud och hans två rumskamrater) alltid frågar mig vad jag har gjort under dagen och om jag inte säger att jag har gått ut så tror jag att de dömmer mig. Man kan ju fråga sig varför det skulle vara så. Jag tror att det är för att de är äldre och stressade. I deras värld kommer det något sags tvång med solen.
Och för att rättfärdiga mitt beteende, när jag inte gör läxan i parken, tänker jag på Oda. I hennes värld finns inget sådant tvång.
Så i alla fall, idag har jag gjort läxan i parken, i ungefär 15 minuter. Sen blev det alldeles för kallt och jag gick hem. Nu ska jag snart invadera köket och försöka laga något som liknar mat bredvid Jana som precis har gjort en tomatsoppa från scratch med hela tomater (!!!!!). Efter det blir det öl med den blyga israeliska tjejen från min kurs.
pussilago

RSS 2.0